Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

CHP'li Milletvekili Gümüş Ayvalık operasyonunu komisyonda anlattı

CHP

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin ele alındığı komisyon toplantısında, Ayvalıkın CHPli belediye Başkanına yapılan operasyonu siyasi baskı olduğunu ifade etti.

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin ele alındığı komisyon toplantısında, Ayvalık`ın CHP`li belediye Başkanına yapılan operasyonu siyasi baskı olduğunu ifade etti.
Ayvalık`ta Belediye Başkanı ve diğer tutuklamaları komisyondaki heyete anlatan, Gümüş, belediye başkanlarının tutuklanıp salıverilmesinin bu iktidar döneminin sık karşılaşılan uygulaması olduğunu belirtti.
Bu 48 saat veya daha uzun tutuklamalardan sonra salıverilen başkanlara bir çeşit baskı uygulamasıdır. Demokrasi ile çelişen bu yöntemlerin yeni bir baskı döneminin göstergesi olarak tarihe geçecektir. Önce tutuklanıyor iki gün sonra olayla uzaktan ilgi var diye salıveriliyor. CHP`li belediyelere yapılan bu uygulama nasıl açıklanabilir? Şeklinde konuşmasına devam eden Gümüş, Balıkesir`den gelen bir mektubu komisyonda okudu.
Gümüş`ün komisyon heyetine okuduğu mektup:
"Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlköğretim Okulu. Şu günlerde okulda yaşadığımız durum inanılacak gibi değil. Bizim öğretmenimiz de dahil tam 9 öğretmen okuldan uzaklaştırıldı ve 7-10 yaşındaki küçücük çocuklar, öğretmenler ve aileler herkes ağlıyor, okulda bir yandan polis bir yandan çocukların haykırışları. Hepimizin psikolojisi bozuldu tam da çocukların Fizik, Kimya gibi derslerinin başladığı ve ilkokulun bitmesine 6-7 ay kala…"
Gümüş, konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü: "Ülkemizde eğitim sistemi belki de en fazla müdahaleye maruz kalan alanlardan biridir. Ne yazık ki her gelen bakan farklı uygulamalarla sisteme müdahalelerde bulundu. 10 yıllık iktidarınız eğitim sisteminde istikrarı sağlamak için son derece iyi bir fırsat sunarken, sizler ülkenin geleceği olan çocuklarımızın eğitiminde istikrarlı bir devlet politikası yürütmek yerine, yap-boz yöntemini tercih ettiniz. Sınav sistemi defalarca değişti. Atanamayan öğretmenler sorunun tüm toplumun sorunudur. Hükümetiniz önce öğretmenleri itibarsızlaştırma politikasıyla başladı. Bizzat Başbakan "3 ay kafalarına göre tatil yapıyorlar" dedi. Sayın Bakan, bir öğretmenin günlük, haftalık, aylık, yıllık programı ve temposu nedir? Bu konuda fikriniz var mı? Bu öğretmenler ne yer? Ne içer? Nasıl ulaşım sağlar? Nasıl koşullarda çalışır? Problemleri nelerdir?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı